Gratis frakt over 300 kr
100 dagers pengene tilbake-garanti
Sikker shopping med SSL
Gratis frakt over 300 kr
100 dagers pengene tilbake-garanti
Sikker shopping med SSL

Omega-3

Vi har 9 resultater for dine nåværende kriterier

Kjøpe Omega-3 - hva er viktig?

Ønsker du å kjøpe Omega-3, har du kommet til rett sted. Hos oss finner du Omega 3-produkter av høyeste kvalitet og renhet, med høy biotilgjengelighet. Før du kjøper Omega 3-kapsler kan du finne ut hva du bør vurdere her.

Ønsker du å kjøpe Omega-3, kan du finne ut hva du bør vurdere her.

Ønsker du å kjøpe Omega-3, kan du finne ut hva du bør vurdere her.

Ønsker du å kjøpe Omega-3, har du kommet til rett sted. Hos oss finner du Omega 3-produkter av høyeste kvalitet og renhet, med høy biotilgjengelighet. Før du kjøper Omega 3-kapsler kan du finne ut hva du bør vurdere her.

De to viktigste omega-3 fettsyrene heter DHA (dokosaheksaensyre) og EPA (eikosapentaensyre). Vitenskapsfolk og forskere vet mest om disse to omega-3 fettsyrene, og de har blitt studert mye for deres helseegenskaper.

De fleste omega-3-tilskudd inneholder DHA og EPA, men det finnes også en annen type omega-3-fettsyre som kalles ALA (alfa-linolensyre), som er en plantekilde som omdannes til omega-3 i kroppen.

De offisielle anbefalingene anbefaler å spise fet fisk 2-3 ganger i uken, men mange synes det er vanskelig å oppnå dette. Derfor har de som spiser et vestlig kosthold en tendens til å ha mangel på omega-3, og derfor er kosttilskudd et populært valg.

Hvilket omega 3-tilskudd er best?

Vi mener at et omega 3-tilskudd som du tar regelmessig hver dag er det beste. Dette betyr at et Omega 3-produkt som er bra for deg og godt tolerert av deg, er det beste for deg personlig – fordi det er bare hvis du tar det daglig at Omega 3 virkelig kan utvikle sin fantastiske effekt.

Når du kjøper Omega 3, bør du vurdere følgende:

 1. Omega 3 kilde
 2. Renhet og friskhet
 3. Mengde EPA og DHA Omega 3
 4. Absorpsjon (biotilgjengelighet)
 5. Holdbarhet
 6. Doseringsform
 7. Dosering og bruk
 8. Pris-ytelse-forhold

1. Omega 3 kilder i kosttilskudd

Omega 3 fettsyrer kommer hovedsakelig fra marine dyr som fisk og krill. Disse inneholder de to viktigste omega 3-fettsyrene eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA). Omega 3 fettsyrer fra tangolje tilbys som et vegetabilsk alternativ.

Linfrø, linfrøolje, rapsolje, chiafrø, hampfrø og noen andre matvarer er gode kilder til den plantebaserte omega 3-fettsyren alfa-linolensyre (ALA).

Men husk at helsegevinstene hovedsakelig skyldes omega 3-fettsyrene EPA og DHA, og ikke den vegetabilske ALA-fettsyren. Grunnen til dette er at ALA i kroppen først må omdannes til EPA og DHA for å være effektiv.

Dessverre er det kun en svært liten mengde som omdannes og kun hvis det er nok enzymer til dette. Denne konverteringen er forstyrret hos noen mennesker, og det er derfor de er avhengige av animalske kilder til Omega 3.

Kun inntak av fiskeolje, krillolje eller vegetabilsk algeolje garanterer tilgang til de sunne omega 3-fettsyrene EPA og DHA. Derfor er det første trinnet når du kjøper et Omega 3-tilskudd å velge en av disse Omega 3-kildene.

2. Omega 3 renhet og friskhet

Selv om fisk faktisk er en av de sunneste matvarene, fraråder mange ernæringsfysiologer i dag å spise fisk regelmessig. Årsaken til dette er forurensningen av verdenshavene med forurensninger som kvikksølv, arsenikk, kadmium, plantevernmidler, bly, PCB og mye mer.

Ved kjøp av Omega 3 fiskeoljekapsler er det derfor viktig å velge et produkt hvor disse forurensningene og urenhetene er filtrert bort så langt som mulig. Det er først da den egner seg for langvarig daglig bruk.

Omega 3 fiskeolje oksiderer når den kommer i kontakt med oksygen og blir derfor raskt harsk. Ved utvinning av fiskeolje av høy kvalitet er det derfor viktig å holde oksidasjonen så lav som mulig i hvert produksjonstrinn.

Det ferdige produktet bør også inneholde antioksidanter som naturlig vitamin E eller rosmarinekstrakt for å minimere oksidasjonen av omega 3-fettsyrene i kapselen.

3. Mengde EPA og DHA Omega 3

Etter renhet og friskhet er innholdet av EPA og DHA det viktigste. Sørg derfor for at den nøyaktige mengden EPA og DHA er angitt på emballasjen og unngå produkter som ikke inneholder denne informasjonen.

Ikke la deg lure. 1000 mg fiskeolje tilsvarer ikke 1000 mg omega 3-fettsyrer. Derfor bør du se bort fra den totale mengden fiskeolje per kapsel og kun ta hensyn til innholdet av EPA og DHA. Jo høyere jo bedre, forutsatt at forholdet mot pris og ytelse er riktig.

4. Absorpsjon (biotilgjengelighet)

Studier har vist at omega 3-fettsyrer i triglyseridform absorberes 70 % bedre enn i etylesterform. Dette betyr at du kaster bort 70 % av pengene dine når du kjøper Omega 3 fiskeolje i etylesterform.

Krillolje har et lavere innhold av EPA og DHA. Men ved å binde omega 3-fettsyrer til fosfolipider, har den den høyeste biotilgjengeligheten av noen omega 3-kilde. Derfor kan ikke krillolje direkte sammenlignes med fiskeolje.

Mange kombinerer fiskeolje med krillolje eller tar dem vekselvis for å dra nytte av effekten av begge variantene. Det er også mulig at fiskeolje eller krillolje tolereres bedre av noen mennesker, eller at det fungerer bedre i visse områder. Du kan bare finne ut av å prøve det.

Den veganske omega 3 algeoljen bør også være i triglyseridform, slik at biotilgjengeligheten tilsvarer den til høykvalitets fiskeolje.

5. Holdbarhet

Små kaldtvannsfisk som ansjos, makrell og sardiner egner seg best for utvinning av omega 3-fettsyrer. Disse fiskeartene formerer seg veldig raskt og forekommer i store stimer. Dersom fisket foregår under kontrollerte forhold, har det ingen innvirkning på fiskebestanden. Omega 3-fettsyrer bør aldri tas fra fiskearter som er truet.

Krill er hovednæringen for mange marine dyr, spesielt hvaler og pingviner. Det er den største massen av levende ting på jorden. Utvinning av krillolje som kosttilskudd har derfor ingen effekt på den økologiske balansen i Antarktis. Den årlige fangsten utgjør kun 0,03 % av den estimerte krillbestanden.

Dette er også sjekket og bekreftet av WWF (World Wildlife Fund) og International Commission for Conservation of Antarctic Habitats (CCAMLR).

6. Doseringsform

 • Kapsler med fiskeolje
 • Fiskeolje tas hovedsakelig i kapsler. Fiskeoljekapslene er lette å svelge for de fleste på grunn av den ovale/runde formen. En annen avgjørende fordel er at fiskeoljen i kapslene i stor grad er beskyttet mot oksygenoksidering. De er også ideelle for folk som ønsker å ta Omega 3 på farten.
 • Fiskeolje tilbys også i flytende form på flasker. Denne doseringsformen er ideell for personer som ikke ønsker å svelge kapsler. Men å ta fiskeolje med skje er ikke for alle.

Det er viktig at flytende fiskeolje oppbevares i kjøleskapet etter åpning. Den er derfor ikke egnet for bruk på farten.

7. Dosering og bruk

Avhengig av bruksområde varierer den anbefalte dosen av EPA og DHA mellom 500 mg og 10 000 mg eller mer per dag. For å fremme helse anbefaler de fleste eksperter 500 mg til 2000 mg daglig.

Følg alltid det anbefalte inntaket på etiketten eller produktbeskrivelsen, med mindre terapeuten din anbefaler en annen dose.

Eksperter anbefaler å ta omega 3-fettsyrer, krillolje og algeolje til et måltid. Det spiller ingen rolle om du spiser dem før, under eller etter et måltid.

Vi anbefaler å ta det før et måltid, da mulige oppstøt i stor grad unngås. Du kan imidlertid justere dette som du ønsker.

Hvis du tar flere omega 3 kapsler per dag, bør du fordele dem utover dagen. Dette kan øke biotilgjengeligheten ytterligere.

8. Pris/ytelsesforhold

Jo høyere kvalitet på fiskeoljen og jo høyere innhold av omega 3-fettsyrer, jo bedre er produktets pris/ytelsesforhold. Filtreringen av urenheter og det høye innholdet av EPA og DHA rettferdiggjør en litt høyere pris på grunn av den ekstra innsatsen i produksjonen.

Hva kjennetegner et omega 3-preparat av høy kvalitet?

Et godt Omega 3-preparat kan kjennes igjen ved at det er fritt for urenheter og har et høyt innhold av EPA og/eller DHA.

I tillegg bør den ha høy biotilgjengelighet og de sensitive fettsyrene bør beskyttes med naturlige antioksidanter. Det må også være reaksjonsfritt og ha et godt forhold mellom pris og ytelse.

Nå vet du hva som er viktig når du vil kjøpe et effektivt Omega 3-produkt av høy kvalitet.

Hvorfor ta omega-3 kapsler?

Et omega-3-tilskudd kan være bra for deg hvis:

 • Du sliter med å få i deg 2-3 porsjoner fet fisk hver uke.
 • Du har en risikofaktor for hjertesykdom
 • Du ønsker å bevare hjertehelsen din
 • Du ønsker å støtte hjernens helse når du blir eldre.
 • Du ønsker å opprettholde optimal helse og velvære.

Tre viktige fordeler ved å ta omega 3 i kapsler som kosttilskudd:

Eksperter anbefaler å ta kosttilskudd som en trygg og effektiv måte å øke ditt daglige inntak av Omega 3. Dette har tre viktige fordeler ved overspising av fisk:

 • En høyere, konsentrert dose per dose
 • Konstant daglig inntak av en effektiv dose.
 • Ingen risiko for kvikksølv eller PCB-forurensning hvis Omega 3-oljen er molekylært destillertAndre kategorier du kanskje liker

Nylig sett av deg