Gratis frakt over 300 kr
100 dagers pengene tilbake-garanti
Sikker shopping med SSL
Gratis frakt over 300 kr
100 dagers pengene tilbake-garanti
Sikker shopping med SSL

Kollagen

Vi har 5 resultater for dine nåværende kriterier

Å kjøpe kollagen - hva du bør vite!

Ønsker du å kjøpe kollagen, har du kommet til rett sted. Hos oss finner du kollagen av høyeste kvalitet og biotilgjengelighet, garantert fri for uønskede tilsetningsstoffer. Før du kjøper rent kollagen kan du finne ut hva du bør vurdere her.

Å kjøpe kollagen - hva du bør vite!

Ønsker du å kjøpe kollagen, har du kommet til rett sted. Hos oss finner du kollagen av høyeste kvalitet og biotilgjengelighet, garantert fri for uønskede tilsetningsstoffer. Før du kjøper rent kollagen kan du finne ut hva du bør vurdere her.

Kollagen er et strukturelt protein som fungerer som et rammeverk for kroppens celler og vev. Kollagen holder strukturer som hud og bindevev elastiske og gir dem samtidig stabilitet og styrke. Kollagen er derfor en viktig komponent i sener, leddbånd, bein og hud. Stoffet spiller derfor en viktig rolle i både medisin og kosmetikk. Imidlertid kan kollagenet i kosmetikk ikke trenge inn i de dypere lagene av huden. Hvis du ønsker å tilføre kroppen tilstrekkelig med kollagen, bør du bruke et kosttilskudd.

Hva kan kollagen gjøre for deg?

Kollagen (CLA) deltar i ulike metabolske prosesser i kroppen. Kosttilskuddet kan brukes på en like allsidig måte.

  • Vakker hud: Kollagen kan ha en positiv effekt på antioksidant enzymaktiviteten i huden. På denne måten og ved å bygge opp fibre i skinnhuden skal det gi huden mer elastisitet og kan dermed bidra til å forebygge tidlige rynker. Studier viser at kollagen kan spille en viktig rolle, spesielt for å forhindre solrelatert aldring av huden.
  • Bygger muskler: Kollagen kan ikke bare ha en positiv effekt på huden. Det strukturelle proteinet kan også støtte muskelbygging. Ulike studier har vist at muskelstyrken øker når man tar kollagen.
  • Mobilitet og aktivitet: Friske ledd og stabile bein er en grunnleggende forutsetning for bevegelighet og vitalitet. Hvis bruskvevet krymper, kan du oppleve ulike problemer. Kollagen kan støtte leddhelsen og dermed bidra til et mer aktivt liv. Kollagen kan også bidra til beinstabilitet.

Kjøpe kollagen - hva bør du være oppmerksom på?

Ønsker du å kjøpe kollagen vil du oppleve at utvalget av kosttilskudd er stort. Vi forteller deg hva du bør tenke på når du kjøper.

1. Produkter og doseringsformer

2. Kollagen typer

3. Dosering og ingredienser

4. Påføring og toleranse

5. Forhold mellom pris og ytelse

6. Fornøydgaranti

Produkter og doseringsformer

Kollagen er tilgjengelig i form av pulver, tabletter og kapsler. Vi forklarer de viktigste fordelene og ulempene ved de enkelte doseringsformene.

Kollagen i pulverform

  • Det hvitaktige kollagenpulveret er lett å dosere og løses lett opp i vann. Lukt og smak er typisk for hydrolysert protein. Denne subtile smaken er knapt merkbar når den blandes i fruktjuice. Kollagenpulver er spesielt egnet for personer som ikke ønsker å svelge kapsler eller tabletter.

Kollagen i kapselform

  • Hvis du ikke vil kjøpe pulver, kan du også bruke kapsler. Det plantebaserte skallet til kapselen inneholder kollagenpulver. Kapslene er lette å svelge og er lukt- og smakløse. Kapslene egner seg godt å bruke når du reiser eller er på farten.

Kollagen i tablettform

  • Kollagentabletter består av komprimert kollagenpulver. Akkurat som kapslene inneholder de kollagen i en standardisert dosering per tablett. Akkurat som kapslene kan de doseres raskt og presist.

Typer kollagen

Et grunnleggende skille kan skilles mellom type I, type II, type III, type IV og type VI kollagen. Type I kollagen finnes hovedsakelig i menneskekroppen. For eksempel består bein, leddbånd, sener og deler av huden blant annet av kollagen type I. Kollagen type II er et fiberdannende protein og en viktig del av brusk. Kosttilskudd inneholder hovedsakelig type I og type II kollagen. Type III kollagen er en del av bindevev, mens type VI kollagen hovedsakelig finnes i muskelvev. Type III, IV og VI spiller derimot en mindre rolle som kosttilskudd.

Navnene kollagenpeptid og kollagenhydrolysat forekommer også ofte i kosttilskudd. Kollagenhydrolysat produseres fra kollagen. En enzymatisk forandring gjør den lett vannløselig. Når du kjøper kollagenhydrolysat som pulver eller tabletter får du en form for kollagen som kroppen kan bearbeide spesielt godt på grunn av sin høye biotilgjengelighet. Kollagenpeptid er bare et annet navn for hydrolysert kollagen.

Kollagen og dosering

Det nøyaktige behovet for kollagen er ukjent. Selv om kroppen kan produsere det strukturelle proteinet uavhengig av aminosyrer, øker kroppens egen alder produksjonen. Avhengig av din helsetilstand anbefales et daglig inntak på 2,5-10 g kollagen.

Påføring og toleranse

Det er knapt noen kjente bivirkninger ved bruk av anbefalt dose. I sjeldne tilfeller kan en overdose føre til kvalme, magesmerter, hodepine, døsighet eller svimmelhet.

Avhengig av bruksområde kan kollagen enkelt kombineres med andre kosttilskudd. Et kombinert inntak av kollagen og kondroitin eller glukosaminer kan for eksempel støtte leddhelsen. En kombinasjon med biotin eller sink anbefales for vakker hud.

Tilsetningsstoffer og allergener

Når du kjøper kollagenhydrolysat bør du sørge for at produktet er fritt for unødvendige tilsetningsstoffer som konserveringsmidler, fargestoffer, bindemidler eller fyllstoffer.

Kollagen er et protein. I sjeldne tilfeller kan proteiner utløse allergier. Imidlertid er kollagenhydrolysater allerede fremstilt slik at de knapt har noe allergisk potensiale. I tillegg oppstår vanligvis ikke allergiske reaksjoner etter inntak av kosttilskudd, men etter kosmetiske eller kirurgiske behandlinger, f.eks. med rynkefyll.

Forhold mellom pris og ytelse

Hvis du kjøper kollagen, er det verdt en prissammenligning. Svært billige kosttilskudd inneholder ofte unødvendige tilsetningsstoffer som fargestoffer og konserveringsmidler. Skadelige tungmetaller, bakterier eller andre urenheter kan også finnes i pulver, tabletter og lignende. På internett finner du kollagenholdige kosttilskudd av høy kvalitet og renhet med et meget godt forhold mellom pris og ytelse.

Fornøydgaranti

Kollagen tolereres vanligvis veldig godt når det tas oralt. I sjeldne tilfeller kan imidlertid intoleranse oppstå selv med preparater av meget høy kvalitet. Hvis du kjøper kollagenet ditt på nett fra en forhandler med tilfredshetsgaranti, tar du ingen risiko. Hvis du ikke er fornøyd eller ikke tåler det godt, kan du enkelt returnere produktet og få pengene tilbake.

Spørsmål og svar om kjøp av kollagen

Du kan også være interessert i disse spørsmålene og svarene om å kjøpe kollagen.

Hvor kan du kjøpe kollagen?

Det finnes et bredt utvalg av kosttilskudd med kollagen på internett. Ofte kan du også finne preparatene på apotek og helsekostbutikker.

For hvem er kollagen egnet som kosttilskudd?

Kollagenpulver, kapsler eller tabletter passer for alle som ønsker å bidra til helsen deres. Med økende alder avtar kroppens kollagenproduksjon. Det kan derfor være lurt å gi kollagenhydrolysat som tilskudd allerede fra fylte 25 år. Som følge av den reduserte kollagenproduksjonen oppstår for eksempel flere rynker. Kollagen er derfor også et egnet kosttilskudd for folk som ønsker å støtte sin skjønnhet ikke bare med kosmetikk utenfra, men også fra innsiden. Følgende grupper mennesker kan også dra nytte av det:

  • Folk som tilbringer mye tid i solen
  • Folk som stresser leddene mye.
  • Mennesker som lider av kroniske sykdommer
  • Personer som har svakt bindevev (f.eks. fra cellulitt eller strekkmerker)Andre kategorier du kanskje liker

Nylig sett av deg