Vitenskapelig støttet
Vitality Tomat Lycopin er laget av spesielle, ikke-genmodifiserte tomater som er spesielt rike på naturlig lycopen. Gjennom en skånsom, patentert produksjonsmetode bevares de naturlige vitalstoffene fra hele tomaten.
Derfor er Vitality Tomato Lycopin et 100% naturlig produkt med et svært høyt innhold av lykopen og alle andre bioaktive vitalstoffer som f.eks. tokoferoler, fytosteroler, beta-karoten, phytofluener, phytoene og zeta-karoten, slik de forekommer i naturlig form i tomaten.
Bioavailability and protective effect of lycopene are enhanced by these natural plant compounds as well as the included tomato oils.
For hvem er Lycopin viktig?
- for alle personer, for å nøytralisere frie radikaler i kroppen
- for menn som ønsker å beskytte helsen til prostataen
- for mennesker som ønsker å holde kolesterolnivået under kontroll
- for alle som ønsker å redusere risikoen for et slag
- for alle som ønsker å beskytte seg mot UV-relaterte hudskader
- for røykere, da det hjelper med å forhindre skader fra frie radikaler
- for eldre mennesker, fordi de ofte har et ubalansert kosthold, noe som gjør at tilførselen av radikalfangere (antioksidanter) ikke er tilstrekkelig. På den annen side, fordi kroppens eget forsvar mot frie radikaler stadig avtar med alderen.
Beskytt prostataen din med lykopen
Hver annen mann vil i løpet av livet oppleve helseproblemer med prostataen sin. Lycopen - et naturlig vitalstoff fra tomater - har i mange studier vist at det kan beskytte prostataen.
Så gir prostata seg til kjenne
Det finnes noen signaler som kan indikere problemer med prostata. Den som ofte må på toalettet om natten, har fått en svakere urinstråle, opplever svie ved vannlating, eller ofte har plutselig og sterkt vannlatingstrang, bør la en urolog undersøke seg.
På grunn av positive studier anbefales det av eksperter å ha et kosthold rikt på lykopen for å beskytte prostata. Prostata er en kastanjestørrelse kjertel som ligger under blæren og omgir urinrøret.
Hun er like viktig for befruktning som testiklene. Hennes funksjon er å levere hoveddelen av sædvæsken som blir utskilt ved ejakulasjon. Prostatasekretet gir spermiene mulighet til å bevege seg og gir dem næring.
Helseproblemer kan allerede vise seg hos unge menn. Hver tredje person mellom 20 og 50 år har allerede hatt prostatitt - en betennelse i prostata. En forstørrelse av prostata øker først betydelig med alderen.
Lykopin og helsen til prostata
I studier har det blitt bevist at et økt inntak av tomater og tomatprodukter kan redusere risikoen for degenerasjon av celler i vevet i prostata, bryst, lunger, livmorhals, mage eller tarm.
I anledning av det 90. årsmøtet til den amerikanske foreningen for kreftforskning (American Association for Cancer Research, 'AACR') ble forskningsresultater presentert som viser at et kosttilskudd med naturlig tomat-lycopen kan bidra til å fremme helsen til prostatacellene.
Undersøkelser utført av Dr. Omer Kucuk, professor i medisin og onkologi ved kreftforskningsinstituttet 'Karmanos Cancer Institute' i Detroit, Michigan, viste at pasienter som supplerte kostholdet sitt med lykopen, utviklet mindre svulster som også i større grad forble begrenset til prostata. I tillegg viste svulstene til og med tegn på tilbakegang og redusert ondartethet. 'Disse funnene gir grunn til å anta at lykopen ikke bare forebygger celleforandringer, men også kan brukes i tillegg til reduksjon av disse,' sa Dr. Kucuk.
I løpet av en seksårig undersøkelse med 48.000 mannlige deltakere fant Dr. Edward Giovannucci fra Harvard Medical School følgende: Sammenlignet med personer som ikke inntok tomater eller tomatprodukter, hadde de som regelmessig spiste tomater eller tomatsaus en redusert risiko for degenerasjon av prostatavevet, som var mellom 21 til 34%, avhengig av deres øvrige kostholdsvaner.
Studie: Lycopin kan redusere risikoen for hjerneslag med opptil 55%
Nylig ble det publisert en studie av forskere fra Finland i det amerikanske fagtidsskriftet 'Neurology', som har vist at lykopen kan redusere risikoen for hjerneslag betydelig.
Dette karotenoidet finnes i spesielt høye mengder i tomater, men er også til stede i gulrøtter, røde paprika, vannmeloner eller papaya. I studien ved Universitetet i Øst-Finnland i Kuopio deltok 1031 menn i alderen mellom 46 og 65 år.
Ved studiestart ble det over en periode på 2 år målt forskjellige karotenoider, vitamin A, E og andre parametere i blodserumet. I løpet av de følgende 8 årene fikk totalt 67 menn et hjerneslag.
Det viste seg at personer med det høyeste lycopeninnholdet i blodet hadde en 55 prosent redusert risiko for hjerneslag sammenlignet med deltakerne med det laveste lycopeninnholdet. De andre parametrene som ble målt under studien, syntes ikke å ha noen innvirkning på risikoen for hjerneslag.
Dr. Jouni Karppi og hans kolleger mente at en grunn til den beskyttende effekten av lykopen kan være at det er et spesielt kraftig antioksidant som kan beskytte cellene mer effektivt enn beta-karoten mot frie radikaler som hydrogenperoksid og nitrogenoksid.
Dette bekrefter de tidligere anbefalingene om å spise minst 5 porsjoner frukt og grønnsaker per dag, noe som kan føre til en betydelig reduksjon av hjerneslag globalt.
Hva er lykopin?
Lycopin er et karotenoid som hovedsakelig finnes i modne tomater. Det gir tomaten sin sterke røde farge. I andre frukter som for eksempel rosa grapefrukt og vannmelon er lycopin også til stede, men bare i svært små mengder.
Karotenoider som Beta-Karoten eller Lycopin kan ikke dannes av kroppen og bør derfor regelmessig inntas gjennom kostholdet eller kosttilskudd. Også 'American Cancer Society' anbefaler et karotenoid-rikt kosthold med mange forskjellige frukt- og grønnsakssorter.
Hvorfor er lykopen så viktig for helsen vår?
Lycopin har en sterk antioksidant effekt og er en kraftfull radikalfanger. Forskere mener at et overskudd av oksidativt stress spiller en avgjørende rolle i utviklingen av kroniske og degenerative sykdommer.
Belastninger med skadelige miljøgifter som kvikksølv, bly, kadmium, pesticider, nitrogenoksider, ozon, smog, eksos samt intense solbad, røyking, alkohol og et usunt kosthold øker den oksidative stressen så mye at kroppens eget forsvarssystem ikke lenger er i stand til å håndtere disse skadelige miljøfaktorene.
Det er også avgjørende at den naturlige mekanismen som beskytter oss mot frie radikaler, blir svakere med alderen. Derfor er eldre mennesker mer utsatt for degenerative sykdommer.
Nyeste funn viser at lykopen er et av de avgjørende naturlige antioksidantene for å beskytte kroppens celler mot de skadelige angrepene fra frie radikaler.
Hvordan får du mer lykopen?
Tomater er en fast bestanddel av det mediterranske kjøkken. Slik er virkningen av lykopen hos italienere og grekere statistisk tydelig, da de har en betydelig lavere risiko for prostatakreft.
Dessverre er lycopen fra rå tomater bare svært dårlig bio tilgjengelig. Gjennom koking av tomater blir lycopen imidlertid løst fra cellene i tomaten, noe som gjør at lycopeninnholdet i tomatsuppe, juice, saus eller ketchup er betydelig høyere. Tilsetning av litt olje øker bio tilgjengeligheten ytterligere.
Den enkle måten å få mer lykopen på
Som med vitaminer og andre viktige stoffer er det nødvendig med regelmessig inntak i tilstrekkelig dosering også for lykopen, for å dra nytte av dets positive egenskaper.
Derfor anbefaler stadig flere leger å ta lykopen som kosttilskudd, i stedet for å prøve hardt å spise tomatprodukter hver dag. Selv om man elsker tomatsaus, vil man snart bli lei av den eller rett og slett glemme å bruke den.
Hvor mye lykopen trenger man daglig?
Den ideelle dosen ligger ifølge studier mellom 5 og 15 mg per dag. I forsøksserier fikk personer imidlertid allerede betydelig større mengder uten at noen bivirkninger oppstod.
Hvorfor er Tomat Lycopin andre Lycopin-kapsler langt overlegne?
- leverer 100% naturlig lykopen
- er høydosert med 15 mg lykopen per kapsel
- har en veldig høy bio tilgjengelighet
- inneholder alle planteaktive stoffer fra hele tomaten
- blir garantert produsert uten genmodifisering
- er fri for farge- og smakstoffer