Gratis frakt over 300 kr
100 dagers åpent kjøp
Rask levering
Gratis frakt over 300 kr
100 dagers åpent kjøp
Rask levering
Melavan Melatonin - Hjelper deg å sove bedre
 • Hjelper med å lindre jetlag
 • Bidrar til god innsovning
 • Bidrar til sammenhengende søvn
Kjøp mer, spar mer!
582 kr
553 kr
-5%
524 kr
-10%
495 kr
-15%
1 x 90 tabletter
582 kr

På lager

 • Gratis frakt over 300 kr
 • Levering innen 1-3 virkedager
 • 100 dagers åpent kjøp
Spar 5% ekstra hvis du bestiller for 750 kr eller mer
Ofte kjøpt sammen med

Det finnes ingen anmeldelser ennå
Det finnes ingen anmeldelser ennå

Melavan Melatonin - Hjelper deg å sove bedre

Melatonin- Det naturlige søvnhormonet  

Opplever du at vanskeligheter med innsovning eller kontinuerlig langvarig søvn? Du er ikke alene. 1 av 3 voksne sliter ukentlig med søvn, hvor inntil 15 % av den norske befolkningen har vansker med å sovne av mer langvarig art.  

Melavan Melatonin har gjort det enkelt for deg å ta tilbake nattesøvnen med et virkemiddel som lett erstatter kroppens tap av naturlig produsert melatonin. Desto eldre man blir desto mindre produserer kroppen eget melatonin, og innsovning kan bli tøffere. 

Melatonintilskudd er en naturlig terapi for unormale søvnmønstre. Melatonin er et hormon som
først og fremst er involvert i regulering og vedlikehold av kroppens indre klokke.

Det er en nevrotransmitterlignende forbindelse som er et derivat av serotonin og produseres hovedsakelig i pinealkjertelen, nær sentrum av hjernen. Rollen til melatonin er å normalisere biologisk rytme og justere timingen på tvers av ulike kritiske biologiske prosesser.

Melatoninfrigjøringenfølger døgnrytmen - som svar på dag- og nattsyklusen. Faktisk blir enzymene som syntetiserer melatonin aktivert og nedtonet av henholdsvis mørke og lys. Denne klokkeinnstillingsegenskapen betyr at melatonin beskrives som en kronobiotisk
forbindelse.

Fordeler

 • Melatonin reduserer innsovningstiden.
 • Melatonin har hurtig opptak i kroppen.
 • Melatonin er endelig å få kjøpt reseptfritt i Norge.
 • Gunstig effekt oppnås ved inntak av 1 mg melatonin ca. 1/2 - 2 timer før leggetid.

Hva er Melatonin? 

Melatonin er et hormon som produseres naturlig i kroppen til mennesker og dyr, og er ansvarlig for å regulere døgnrytmen og søvnsyklusen vår. Produksjonen starter kun få uker etter fødselen og er på sitt høyeste fra 3-5 års alder og frem til voksen alder. Når det blir mørkt om kvelden, øker produksjonen av melatonin, som gjør oss søvnige og forbereder kroppen på å sove. Om morgenen, når det blir lyst, reduseres melatoninproduksjonen, og vi blir mer våkne og opplagte. Melatonin er også tilgjengelig som et kosttilskudd, og brukes ofte av personer med søvnproblemer eller jetlag.

Hvor produseres Melatonin?

Hormonet produseres hovedsakelig i pinealkjertelen i hjernen, og utskillelsen av melatonin påvirkes av lys og mørke. 

Melatonin hjelper mot Jetlag  

Melatonin kan hjelpe mot jetlag ved å regulere døgnrytmen vår. Jetlag oppstår når vi reiser over flere tidssoner og vår biologiske klokke ikke klarer å tilpasse seg den nye tidssonen. Melatonin er et hormon som produseres naturlig i kroppen vår når det er mørkt, og det hjelper med å regulere søvnsyklusen vår. Når vi reiser over tidssoner kan det være vanskelig
for kroppen å produsere melatonin på riktig tidspunkt, og derfor kan melatonin-tilskudd hjelpe med å justere døgnrytmen og bekjempe jetlag spesielt ved reiser østover, men også andre retninger. Det anbefales å ta melatonin før du legger deg når du har ankommet din destinasjon. 

Hvem kan bruke Melatonin?  

Personer som lider av søvnproblemer, eller som har endret døgnrytme på grunn av for eksempel jetlag, kan dra nytte av å bruke melatonin som et kosttilskudd. Det kan også være nyttig for personer som jobber nattskift eller som lider av søvnløshet. Det er imidlertid viktig å konsultere med en lege før du tar melatonin, spesielt hvis du tar andre medisiner eller har en
underliggende medisinsk tilstand.    

Hvor lang tid tar det før Melatonin fungerer? 

Tiden det tar for melatonin å fungere kan variere avhengig av flere faktorer. Noen av disse er årsak, doseringen, og den enkeltes respons på tilskuddet. Generelt absorberes melatonin raskt av kroppen og kan begynne å påvirke innen 30 minutter til en time etter å ha tatt den.

Dosering 

Melatonin kommer som tabletter, kapsler, sublingvaltabletter eller som væske. Melatonin kommer også som reseptbelagt legemiddel eller som kosttilskudd. Avhengig av bruksområdet kan melatonin bli dosert et sted mellom 0.5 og 10 mg per dag. 

Når skal man ta Melatonin?  

For å fastslå hvilket tidspunkt det lønner seg å ta melatonin må man først fastslå hvilken døgnrytmeforstyrrelse som skal behandles. For eksempel, hvis du tar melatonin for å hjelpe med søvnproblemer, anbefales det generelt å ta det ca. 30 minutter før sengetid, da dette kan
bidra til å fremme døsighet og gjøre det enklere å sovne. 

Om du tar melatonin for å lindre symptomer på jetlag, kan timingen variere litt. I dette tilfellet anbefales det å ta melatonin ved lokal sengetid på destinasjonen du reiser til. Dette kan bidra til å tilbakestille døgnrytmen og redusere symptomer på jetlag. 

I begge tilfeller er det veldig viktig å følge doseringsinstruksjonene du har fått fra legen eller på produktetiketten bak på pakken, og konsulter deg om

Hvem skal ikke bruke Melatonin? 

Melatonin er ikke vanedannende og regnes som et trygt middel å bruke for de fleste. Men,
det er ikke alle som kan ta eller burde ta tilskudd av melatonin. Under har vi listet opp noen grupper som bør ta forhåndsregler ved bruk av melatonin.  

 • Gravide og/eller ammende kvinner bør unngå å bruke melatonin fordi forståelsen av virkningene på foster- og spedbarnsutvikling ikke er fullstendig forstått og det finnes lite forskning på området.
 • Barn- og ungdom bør unngå å bruke melatonin med mindre det er under veiledning av lege, ettersom det finnes begrenset forskning på sikkerhet og effektivitet blant barn- og ungdom.
 • Personer med visse medisinske tilstander som autoimmune lidelser, depresjon, diabetes, epilepsi og høyt blodtrykk bør konsultere seg med lege før bruk.
 • Personer som tar medikamenter som blodfortynnende, immunsuppresive legemidler og p-piller bør konsultere seg med lege før bruk av melatonin. Melatonin kan samhandle negativt med de eksisterende medisinene.
 • Er du yrkesjåfør bør du også unngå/revurdere bruken av melatonin, samt andre søvnfremmende midler. Personer som planlegger å operere tungt maskineri, kjøre t-bane, trikk, buss, moped, motorsykkel, snøscooter, tog eller bil o.l, bør unngå å ta melatonin ettersom det kan føre til døsighet.
 • Ungdom under 18 år.

Påvirker Melatonin andre legemidler? 

Melatonin er et aktivt hormon og vil derfor sannsynligvis ha noen legemiddelinteraksjoner. Selv om det er lite forskning på melatonin og dets påvirkning på legemidler bør enkeltpersoner som tar følgende konsultere seg med lege før supplert bruk av melatonin. 

 • Antidepressiva
 • Antipsykotiske medisiner
 • ADHD medisinering
 • Anti-diabetes medisiner
 • Immundempende midler
 • Antikoagulerings medisiner
 • Beroliggende medisiner
 • Blodtrykksmedisiner
 • Beroligende medisiner
 • P-piller

Hva sier EFSA? 

EFSA (Det europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet) har anerkjent følgende
helsepåstander knyttet til melatonin:

§  Melatonin bidrar til å redusere tiden det tar å sovne.

§  Melatonin bidrar til å lindre subjektive følelser av jetlag.

§  Langvarig bruk av melatonin (over 1 mg) kan forårsake døsighet, og derfor anbefales det ikke å kjøre bil eller betjene maskiner etter inntak av melatonin.

Det er viktig å merke seg at disse helsepåstandene kun gjelder for kosttilskudd som inneholder 1 mg eller mer av melatonin, og at det er nødvendig å følge doseringsanbefalingene som er angitt på produktet.  

Kombinasjoner

Kombiner gjerne melatonin med vitamin C for økte og forbedrede antioksidante fordeler. 

Bivirkninger av Melatonin

Melatonin har lav toksisitet og er generelt godt tolerert hos deg fleste. Likevel kan man oppleve bivirkninger, inkludert:

 • Hodepine
 • Insomni og søvnforstyrrelser
 • Urolig mage
 • Mareritt  

Viktig å huske på ang. Melatonin

Det er imidlertid viktig å huske på at melatonin ikke nødvendigvis er en magisk kur for søvnproblemer. Det er viktig å benytte melatonin sammen med en god søvnrutine som å legge deg samme tidspunkt, unngå stimuleringer som PC, mobil og TV i tillegg til å skape et rolig og avslappende sovemiljø.   

Hvor kan man kjøpe Melatonin?  

Melatonin kan bli skrevet ut av lege, kjøp reseptfritt på apoteket eller i helsekostbutikker. Det er også mange kosttilskuddselskaper som også tilbyr melatonin i sine egne respektive nettbutikker.  

Andre navn på Melatonin  

N-acetyl-5-methoxytryptamine, 5-methoxy-N-acetyltrptamine, pineal hormon, MEL, melatonin.   

Bedre søvn med melatonin

Melatonin er et naturlig hormon som produseres av kroppen og er ansvarlig for å regulere søvn og våkenhet. Mange mennesker lider av søvnproblemer som kan ha en betydelig innvirkning på deres livskvalitet og generelle helse. Heldigvis kan melatonin hjelpe disse personene med å få en bedre natts søvn og forbedre deres livskvalitet på flere måter.

En av de mest åpenbare fordelene med melatonin er dens evne til å regulere søvnmønstre. Hormonet er kjent for å bidra til å redusere tiden det tar å sovne. Dette betyr at dette hormonet kan være viktig for dem som sliter med å sove.

Få oversikt

Selv om melatonin er tilgjengelig som et kosttilskudd, bør du alltid konsultere legen din før du tar det. De kan hjelpe deg med å bestemme om melatonin er riktig for deg, og hvis det er tilfelle, hva den riktige dosen skal være. De kan også hjelpe deg med å identifisere eventuelle bivirkninger eller interaksjoner med andre medisiner du tar.


Produktinformasjon
Melavan
 • Artikkelnr.

  9036

 • Varemerke

  NaturaMed Pharma

 • Antall

  90

 • Produkttype

  Tabletter

 • Produsert i

  Norge

 • Pakkestørrelse

  45 Grams

 • Antall per forpakning

  90

 • Dosering per dag

  1

 • Antall dagers forbruk

  90

 • Pris per kg/l

  12 933 kr / 1KG inkl. MVA

Anbefalt døgndose: 1 tablett (1mg melatonin) 30minutter til 2 timer før leggetid. Svelges hele.

Anbefalt døgndose bør ikke overskrides. Barn, ungdom under 18 år, gravide eller ammende kvinner bør ikke bruke dette produktet.

Dette produktet inneholder ingen allergener.

Ingredienser: Fortykningsmiddel(cellulose,magnesiumsalter av fettsyrer), antiklumpemiddel (kalsiumfosfater, silisiumdioksid), overflatebehandlingsmiddel (hydroksypropylmetylcellulose),
melatonin.

Innhold per døgndose:

 • 1 mg Melatonin

 

Oppbevares mørkt og tørt i romtemperatur, og utilgjengelig for barn.


Barn, ungdom under 18 år, gravide eller ammende kvinner bør ikke bruke dette produktet. Kosttilskuddet bør ikke erstatte variert kost. Ved langvarige søvnproblemer, kontakt lege. Unngå bruk av motoriserte kjøretøy minimum 5 timer etter inntak av melatonin. Kosttilskuddet bør ikke erstatte variert kost. Ved langvarige søvnproblemer, kontakt lege.

 • Eggfri,
 • Fiskefritt,
 • Fri for konserveringsmidler,
 • Fruktosefri,
 • Gelatinfri,
 • Gjærfri,
 • Glutenfri,
 • Glutenfri,
 • Hvetefri,
 • Ikke-GMO,
 • Ingen kunstig søtningsmiddel,
 • Ingen silisiumdioksid,
 • Ingen smak,
 • Ingen sukkeralkohol,
 • Laktosefri,
 • Meierifritt,
 • Nøttefri,
 • Peanøttfri,
 • Produsert i Europa,
 • Skalldyrfri,
 • Soyafri,
 • Sukkerfri,
 • Vegansk


Kundevurderinger av Melavan
Det finnes ingen anmeldelser ennå
Det finnes ingen anmeldelser ennå


Andre kunder liker også:
Nylig sett av deg